Yoga als levensstijl, is meer dan alleen fysieke oefeningen.


Door info@limetreeisland.be10 January 2021


Het jaar 2020 was voor velen een upside down world in een rollercoaster...


 


Voor mij was het eerste keer mama! Genieten of overleven? Die eerste weken, dat was voor mij meer overleven dan genieten. Tijdens mijn Prenatale studie herhaalde mijn Yogi teacher " Vertrouw op je oerkracht" Wel lieve mama's in spé, die is er en nog veel meet power geen twijfel daarover!


En ondertussen ben ik erook achter gekomen dat het overlevingsgevoel echt oké is. Mama worden, dat is verdomd niet te onderschatten en in Corona tijd...


 


De recuperatie van je bevalling. De vermoeidheid, het zoeken met de borstvoeding. De krampjes waar je niets aan kan doen, het bijkomende gevoel van machteloosheid. Je eigen huilende baby die je maar niet getroost krijgt. De twijfel. Ben ik nu een slechte mama? En dan ja de HORMONEN die je af en toe meenemen. En dan je lieve man die niet weet waar hij moet beginnen... Daar zit je dan, met je baby. En had ik al iets gezegd over die vermoeidheid? Echt, ik heb me nog nooit zo moe gevoeld. 


Na een achttal maanden werd de vermoeidheid erger en mijn haar viel nog steeds uit. Toen ben ik naar de dokter gestapt en heb ik mijn bloed laten onderzoeken. En toen kwam alles op zijn plaats...


Ik had de ziekte van Hashimoto dit is een auto-immuun ziekte, waarbij ons eigen afweersysteem zich richt tegen lichaamseigen cellen. De resultaten waren zorgwekkend en de  huisarts verwees me door naar een endocrinoloog. 


Mijn bezoek aan de endocrinoloog heeft me helemaal niet goed gedaan. Ik moest elke dag één pilletje nemen genaamd L- thyroxine en een punctie. Niks anders kon me helpen vertelde de arts. Ik was overweldigd, angstig, emotioneel en zag mijn leven helemaal voorbij gaan. 


 


Na wat bezinning en meditatieve wandelingen ben ik gaan zoeken wat natuurgeneeskunde had te vertellen over mijn ziekte. En er was meer en meer hoop voor me. Ik hoefde dit pilletje niet te nemen er waren andere zaken die veel belangrijker waren.   • Rust, voeding, stressvrij leven, supplementen en Yoga.


Gemakkelijk toch? Maar waar begin je?


 


Ik had een supplement gevonden Aswagandha in de link kan je er heel wat over terugvinden.  • https://www.educatie-atrium-innovations.nl/wp-content/uploads/2016/06/De-wonderlijke-kracht-van-Ashwagandha-VWjuni_2015.pdf


Ik heb toen contact opgenomen met Maya’s Natuurhuys om advies te vragen over de supplementen en de combinatie met borstvoeding. En MAYA heeft me heel wat tips en informatie bezorgd. Met de resultaten van mijn bloedtest ben ik bij Kaat De Mey ten rade gegaan. Kaat is één van mijn trouwe Yogi's en ze was een jaar geleden afgestudeerd als diëtiste en orthomoleculair therapeute. 


Kaat en Maya hebben me heel wat hoop gegeven! Ik ben hen ZO DANKBAAR! Ik heb advies gekregen rond supplementen, voeding en levensstijl. Ook al ben ik een trouwe YOGI ik wist dat dit niet voldoende ging zijn.


Ik heb mijn voeding geleidelijk aangepast ( want het is onmogelijk om dit van de ene dag op de andere te doen), ik sliep mee met Miles zijn middagdutjes, dagelijks YOGA, wandelen in de natuur en ik bracht regelmaat in het nemen van mijn dagelijkse supplementen. 


Mijn Yoga practice was volledig aangepast aan de schildklier. 


Hier een aantal krachtige poses gericht op de schildklier:  • Kaars/ Schouderstand – Sarvangasana

  • Ploeg – Halasana

  • Vis – Matsyendrasana

  • Brug – Ardh Setubandhasana

  • Kameel – Ustrasana


Naast deze yoga houdingen, kunnen ook bepaalde ademhalingsoefeningen voordelen hebben voor de schildklier, zoals Kapalbhati, Anulom Vilom of Ujjayi Pranayama.


 


Wat bleek na een drietal maanden...


Er was duidelijk in het bloed te zien dat er positieve verandering was. Ik  kwam van TSH  -23 naar TSH 8 indrukwekkend. En de A- tpische vorm die aanwezig is niet kwadaardig is. En dit alleen maar op basis van natuurlijke geneeskunde...


Ik heb hoop op de toekomst om een energieke en positieve mama te zijn voor Miles. Zodat we samen kunnen kamperen, zandkastelen bouwen en genieten van het leven. Maar ook om een liefdevolle, gelukkige partner te zijn voor mijn man die het afgelopen jaar heel wat geduld heeft gehad.


En zo hebben we elk onze stories... maar dit verhaal wou ik heel graag delen met jullie :-)


Wil je graag meer weten over Kaat en Maya ?


https://www.natuurhuys.be 


www.kaatdemey.be of 0472/08 30 37 


 


Kaat:


Vanuit een holistische visie gaan we op zoek naar de diepere oorzaak of oorzaken om de klachten te helpen verminderen of voor altijd te doen verdwijnen. Deze zoektocht en de daaraan verbonden therapie gebeurt samen met en is telkens uniek afgestemd op de cliënt. De therapie is een mix van korte en lange termijn adviezen op verschillende gebieden waaronder voeding, beweging, stressreductie… om de cliënt zo in stappen te kunnen helpen naar een gezondere levensstijl en een betere gezondheid. 


 


Veel liefs XOX


 

 

Media


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes bij Yoga With Taylor? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief!