Hatha Yoga


Door info@limetreeisland.be10 April 2019


Wat is Hatha yoga?

Je lichaam en adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van Hatha yoga. Uit deze toegankelijke yogastroming zijn veel andere, ‘hippe’ vormen voortgekomen. Goede zaak of niet? ‘Goed en fout zijn zaken van het ego. In Hatha probeer je dat juist los te laten. Yoga helpt ons zelf te verkennen en te leren kennen, om bewust naar ons "buikgevoel", onze intuïtie en ons lichaam te luisteren. Elke oefening of houding kan aangepast worden aan jouw specifieke noden. Ieder is uniek! Het hele idee hierachter is dat je je eigen grenzen leert kennen. Met andere woorden dat je jezelf dus NIET in een bocht wringt maar voelt waar jouw lichaam aan toe is. Iedere dag is anders ook ons lichaam de ene keer hebben we een goede flow de andere keer gaat het allemaal niet mee en is er geen flow. Ook dat is goed. Aanvaarding dat het niet altijd top, super of geweldig moet zijn.

In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen. Hatha YOGA helpt je om eenheid te ervaren tussen te 2 uitersten, om tegenpolen te verenigen, om balans te ervaren tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen, tussen jezelf en de ander.


De focus ligt bij Hatha op houdingen, ademhalingsoefeningen en relaxatie. Over het algemeen is er geen flow in de bewegingen, de houdingen worden langzaam met diepe strekkingen uitgevoerd, je blijft ook langer in een houding en er is aandacht voor relaxatie tussen de poses in. Een goed ontspannen lichaam kan veel beter in de poses gaan en ruimte creëren. Hatha YOGA is dus zowel inspannen als ontspanend. Door de houdingen leer je luisteren naar jouw lichaam, wat kan het, wat wil het, waar heeft MIJN lichaam BEHOEFTE aan.Je voelt waar spanning zit en leert deze los te laten. Mooie is bij Hatha je brengt je lichaam en geest weer in harmonie. Ben je moe, gestresst of gespannen dan biedt Hatha YOGA jou een goede basis om energiek en in balans te zijn.


Namasté

Tags

Yoga Sunday 

Media


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes bij Yoga With Taylor? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief!